6 Eksesori “Smartfon” Untuk Yang gemar Melancong

Reading Time: 2 minutes

Kepada anda yang selalu merantau untuk tujuan percutian dan sebagainya, rugi sekiranya kenangan manis tersebut tidak diabadikan dengan baik.

Berikut kami kongsikan 6 eksosori fotografi yang perlu ada bagi anda yang suka melancong.

1. Selfie Stick

Kegunaan Selfie Stick ini bukan sahaja terhad untuk mengambil gambar swafoto, ianya juga sesuia untuk digunakan bagi tujuan rakaman video yang lebih stabil dan kurang gegaran ketika dirakam dilakukan sambil berjalan.

2. Mini Tripod

Tripod yang fleksibel sangat sesuai untuk mengambil gambar yang berkualiti, ianya boeh dilekatkan hampir kesemua tempat seperti tian, pokok dan lain – lain.

3. Lensa Pelbagai Jenis

Adalah lebih baik sekiranya anda menyediakan lensa tambahan pelbagai seperti Fish eye, Wide angle dan Telefoto kerana ianya dapat membuatkan gambar dan video anda menjadi sangat menarik.

4. Mikrofon Mini

Peranti ini dapat meningkatkan kualiti rakaman suara anda, sangat sesuai untuk tujuan rakaman Live Video agar suara anda kedengaran dengan lebih jelas.

5. Lampu Sorot Poket

Lampu LED ini akan membuatkan rakaman diwaktu malam kelihatan lebih jelas dan dramatik.

6. Beg perlindungan kalis air

Eksesori yang perlu anda bagi anda yang suka melancong dipersekitaran laut dan pulau, dengan ini anda dapat merakam aktiviti dibawah air atauun dikawasan lembab tanpa merosakkan peranti pintar anda.

 

Itulah sahaja sedikit perkongsian daripada kami kali ini, semoga bermanfaat.